Darált húsos pizzatekercs recept
90 perc
A Darált húsos pizzatekercs hozzávalói:
20 dkg búzaliszt+a nyújtáshoz
1/2 tasak sütőpor
só
15 dkg zsírszegény túró
6 evőkanál tej (3,5%-os)
8 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
35 dkg darált marhahús
7,5 dkg reszelt kemény sajt
2 db tojás
bors
édes-nemes paprika
kakukkfű
7 dkg paradicsompüré
A Darált húsos pizzatekercs elkészítési módja:
1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/2 teáskanál sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 evőkanál olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig. 2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük. 3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 evőkanál olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük. A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. febr. 5. 12:33
A darált húsos pizzatekercs elkészítési módja és hozzávalói.