Schmand torta(túrótorta) recept
85 perc
A Schmand torta(túrótorta) hozzávalói:
Tésztához:
6,5dkg margarin
7,5dkg cukor
1 tojás
20dkg liszt
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
50dkg túró(legjobb a zsírszegény,de a félzsíros is megfelel)
1 csomag vaníliás pudingpor(csak bele kell keverni nyersen)
15dkg cukor
3 tojás sárgája
1cs. vaníliás cukor
negyed liter tej
1 pohár(kicsi)20%-os tejföl
1 pohár(tejfölös pohárral mérve)étolaj
Habhoz:
3 tojás fehérje
3 evőkanál cukor
A Schmand torta(túrótorta) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy 24cm-es tortaforma alját és oldalát kibélelem vele.(Előtte a tortaformát margarinnal kikenem.) A töltelék hozzávalóit is jól összekeverem,majd a tésztára öntöm,és 175-200 fokon 45 percig sütöm. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem,és a torta tetejére kenem,majd visszatolom a sütőbe még 15 percre.
Még nem próbáltam,de lehet a túróhoz alacsony víztartalmú gyümölcsöt is tenni.De anélkül is nagyon finom!Nem túl édes,habkönnyű édesség!Nálunk pillanatok alatt elfogy!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kovacsek niki, 2008. nov. 20. 10:48
A schmand torta(túrótorta) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.