Cseresznyebefőtt (Ecetes) recept



1 kg cseresznye,
3 szegfűszeg,
3 dl borecet,
1 kávéskanál só,
1 csokor tárkony,
12 szem fekete bors.
A Cseresznyebefőtt (Ecetes) elkészítési módja:
A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A borecetet a sóval felforraljuk, kihűtjük, majd a cseresznyére öntjük. 48 óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ecetet ismét felforraljuk, újra kihűtjük, és a cseresznyékre öntjük. 48 órát állni hagyjuk, 2-3 hét múlva fogyasztható.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. júl. 18. 04:00
A cseresznyebefőtt (ecetes) elkészítési módja és hozzávalói.