Kovászos uborka - egyszerűen recept
60 perc
A Kovászos uborka - egyszerűen hozzávalói:
6-8 cm-es uborka (tetszés szerint)
l cs kapor
szőlőlevél
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só (2-3 evőkanálnyi 3 l-es üveghez)
1 db közepes méretű krumpli
A Kovászos uborka - egyszerűen elkészítési módja:
Az uborkákat nagyon alaposan megmossuk, majd a végeit levágva ellentétesen mindkét oldalán behasítjuk. A tisztára mosott üveg aljára teszünk egy kis szőlőlevelet és kaprot, majd körkörösen lerakjuk az uborkákat. A végén az uborkák közé és a tetejükre is teszünk kaprot, szőlőlevelet, és a fokhagymákat. A meghámozott krumplit 4 felé vágjuk és szintén az uborkák közé tesszük. A vízben feloldjuk a sót, majd felforraljuk és az egészet ráöntjük az uborkákra. 3 nap alatt beérik és a kellő mennyiségű só nem engedi elpuhulni!
Így bármeddig tudunk kovászos uborkát készíteni, nem kell a nyárhoz kötni.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Marcsietta, 2007. júl. 3. 10:27
A kovászos uborka - egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.