Joghurtban párolt csirkemell recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Joghurtban párolt csirkemell hozzávalói:
1 csirkemell filé,
2 dl joghurt,
1 kiskanál currypor,
só,
bors,
olaj.
A Joghurtban párolt csirkemell elkészítési módja:
Egy üveg tálban összekeverem a joghurtot a curryval. A csirkemellet felkockázom, olyan 3-5 centis darabokra, sózom, borsozom, majd a sárga joghurtba forgatom. Néhány órára a hűtőbe száműzöm pácolódni. Az olajat felforrósítom egy mély serpenyőben, majd belerakom a csirke kockákat, joghurtostól. Kicsit átforgatom, majd lefedem, hogy ne pörkölődjön, hanem párolódjon a maga alá eresztett levében. Amikor a hús már jó puha, akkor leveszem a fedőt és néhány keverés mellett elfőzöm a felesleges vizet, kicsit oda is kapatom, csak az íze miatt.
2 személy részére
Köretnek rizst ajánlok, de párolt brokkolival is isteni
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 4. 08:05
A joghurtban párolt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.