Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Gyümölcsös ponty recept

Gyümölcsös ponty recept

Elkészítési idő 80 perc

A Gyümölcsös ponty hozzávalói:
Fejenként 1 nagyobb szelet ponty
1 ü ananászbefőtt (kockázott)
1 ü magozott meggybefőtt
2-3 alma (kisebb, savanykás)
1-2 narancs
1 citrom
1 marék mazsola
olivaolaj
kevés vaj
gyömbér
késhegynyi chili
késhegynyi fahéj
fehérbors ízlés szerint

1 teáskanál cukor
szójaszósz (világos)
Worchester-szósz


A Gyümölcsös ponty elkészítési módja:
A pontyszeleteket besózzuk, vajjal kikent tepsibe fektetjük, tetejére kevés vajat teszünk, forró sütőbe toljuk, és sütni kezdjük (kb. 180-190 fok, 20 perc) Közben héjastól felkarikázzuk a citromot és a narancsokat, nagyobb serpenyőben, kevés olivaolajon átsütjük, kivesszük. Ebbe az olajba beletesszük a hámozott, felkockázott almát, a leszűrt befőtteket (vigyázat, a levét ne öntsük ki, egy része kelleni fog!), a mazsolát, összeforgatjuk, visszatesszük bele az átsütött citruskarikákat, sózzuk, megszórjuk a cukorral, fűszerezzük, teszünk hozzá 2-3 evőkanál szójaszószt, meglocsoljuk Worchester-szósszal, és a befőttek levéből annyit adunk hozzá, hogy még épp ne lepje el. Átforraljuk. A halat kivesszülk, és az összes gyümölcsös mártást rátesszük a tetejére, visszatoljuk a sütőbe, és csak alulról sütjük (gázsütőben feljebb tesszük) kb. 30-40 percig, ne égjen meg a teteje! Az utolsó 10 percben a gyümölcsöket egy kanállal lekotorjuk a halról, hogy piruljon a húsa. Tört krumpli vagy püré illik hozzá.

Nálunk évek óta, már-már hagyományosan ez a Karácsony esti vacsora, nagyon szeretjük!


Kategória: Halas ételek receptjei


A gyümölcsös ponty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook