Világbajnok melegszendvicskrém :-) recept
15 perc
nmtom
A Világbajnok melegszendvicskrém :-) hozzávalói:
kb. 10 dkg párizsi
kb. 10 dkg májkrém
egy darab lángolt kolbász
esetleg gépsonka
margarin vagy vaj
mustár
pirosarany
bors
A Világbajnok melegszendvicskrém :-) elkészítési módja:
A párizsit, a kolbászt daráld le és keverd össze a májkrémmel, ez fogja adni az alapját a krémnek. Adj hozzá valamennyi (nem túl sok) margarint, és ha van otthon sonka, azt is daráld hozzá. Nem tudok pontos mennyiségeket, az a lényeg, hogy kenhető legyen, és minden résztvevőnek érezni lehessen az ízét! Tegyél bele elég sok borsot és mustárt és egy kevés pirosaranyat! Kend meg vele a kenyérszeleteket, és vond be a tetejüket reszelt sajttal. Aztán tedd be a grillbe, magas hőmérsékletre, és addig süsd, amíg kicsit kezd megpirulni a sajt a tetején!
Akkor jó, ha elég erős az íze és kicsit csíp! A kenyéren megsütve kevésbé lehet majd érezni.
Ezt a melegszendvicskrémet én találtam ki, mert a vacak konzervekkel sehogy sem tudtam reprodukáni azt az isteni finomságú melegszendvicset, amig régen lehetett kapni a Batthyány téri aluljáróban (fél óriáskiflin) :-)))
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Sofiona, 2006. nov. 7. 23:13
A világbajnok melegszendvicskrém :-) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.