Pikáns szilvamártás recept
A Pikáns szilvamártás hozzávalói:50dkg szilva
5dkg barna cukor
3ek olivaolaj
1dl konyak
5-6 levél citromfű
gyömbér
szegfűszeg
garam masala
só
fehérbors
A Pikáns szilvamártás elkészítési módja:
A szilvának leszedjük a héját, és kimagozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Az olajat beleöntjük egy lábasba a darabolt szilvával együtt, hozzárakjuk a cukrot és a fűszereket és lassú tüzön fedő alatt elkezdjük főzni. Mikor a szilva elkezd szétmenni, hozzáöntjük a konyakot és addíg főzzük, amíg a szilva szét nem fő. A legvégén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Garam masala nélkül is finom.
Sült hús mellé kiváló- a hús szaftját is hozzá lehet keverni a mártáshoz.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Kicas, 2006. aug. 26. 18:55
A pikáns szilvamártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.