Hamis krémes2 recept
A Hamis krémes2 hozzávalói:2 csg háztartási keksz kb. 50 dkg. (szögletes)
2 Aranka van.puding
4 habpor (Tesco)
1 Habfixáló (Oetker)
2 van. cukor
5 kanál cukor
25 dkg Rama
4 tojás sárgája
1 zselatin (Horváth Rozi)
1,5 l tej (kb)
2 db Katica tortabevonó
2 dl olaj
A Hamis krémes2 elkészítési módja:
1,/A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojás sárgákkal 2,/A zselatint kb. 2 dl langyos tejben feloldjuk. 3,/A pudingport, a habport, a habfixálót és a van.cukrot habosra keverjük a többi tejjel, utána összekeverjük a vajas masszával, majd belekeverjük a feloldott és lehűlt zselatint. 4,/A tortabevonót felolvasztjuk és belekeverjük a 2 dl olajat. 5,/ 1 sor kekszet lerakunk a tepsi (nagy és mély tepsi) aljára, ráöntjük a krémet, a tetejére megint kekszet teszünk, végül ráöntjük a langyosra hűlt csoki mázat.
Jó ha fogyasztás előtt legalább egy napig áll, hogy a keksz megpuhuljon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: parkat, 2008. máj. 13. 15:34
A hamis krémes2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.