Rakott kekszes recept
40 perc
A Rakott kekszes hozzávalói:
1 kg háztartási keksz (szögletes)
3 db nagy tejföl
3 cs vaniliacukor
3 cs háztartási zselatin
2 evőkanál baracklekvár
1 db barackbefőtt
8 evőkanál porcukor
A Rakott kekszes elkészítési módja:
Másfél csomag zselatint feloldjuk egy pici vízben.Ahogy a csomagoláson írja. Tejfölt,vaniliacukrot,a feloldott zselatint,lekvárt,az apróra vágott barackot a porcukorral összekeverjük.Egy szögletes tepsit fóliával kibélelünk,az aljára sorba rakjuk a kekszet,bekenjük a masszával,újra keksz,és addig folytatjuk, amig tart a hozzávaló. A tetjére a megmaradt barack levével és a zselatinnal kocsonyát készítünk,és az egészet ráöntjük.
Legalább egy napot pihennie kell.
A barack mellé lehet más gyümölcsöket is darabolni, minél több fajta van a masszában annál finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tnde, 2009. nov. 6. 09:30
A rakott kekszes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.