Csehszlovák krémes recept


4 db tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
4 evőkanál kakaó
Krém:
2o dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs vaniliacukor
3 evőkanál liszt
4 dl tej
A Csehszlovák krémes elkészítési módja:
A tojásokat kettévesszük.A sárgájához hozzákeverjük a cukrot,vizet, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport.A fehérjét felverjük és óvatosan a masszához keverjük.Úgy sütjük mint a piskótát. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral. A vaniliacukrot,lisztet megfőzőm a tejben,majd a teljesen kihűlt krémet a margarinos masszához keverem. A tetejét megszórom reszelt csokival.
Ajánlatos vizes késsel szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tnde, 2009. nov. 3. 09:17
A csehszlovák krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.