Kézműves szelet recept


1 kg filézett csirkemell
tojás liszt prézli
vöröshagyma,bors,köménymag,foghagyma,só
A Kézműves szelet elkészítési módja:
A vékonyra szeletelt húst besózzuk.Prézlibe mártjuk, és így kikloffoljuk.Majd ezután lisztbe és tojásba mártjuk,és kisütjük.Félrerakjuk. Ezután csinálunk egy pörköltalapot.A hagymát feldaraboljuk,kissé megsütjük.Majd pirospaprikával meghintjük,kicsi vízzel felöntjük,hagyjuk besűrüsödni.Majd belerakjuk a további fűszereket.Mikor ez kész van óvatosan beleforgatjuk a kisütött húsokat,felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.Puhára főzzük.Kevergetni tilos,csak rázogatni, mert különben a panir lejön a húsokról.
Párolt rizzsel a legfinomabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tnde, 2009. nov. 2. 08:35
A kézműves szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.