Csirkés-olivás táska recept
90 perc
151 kcal
A töltelékhez:
30 dkg csirkemell
1 kis doboz kukoricakonzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
1 csokor petrezselyem
8 dkg olajbogyó
1 ek olaj
1 tojás
só, bors
A túrótésztához:
25 dkg túró
1 tojás
8 ek tej
1 sütőpor
40 dkg liszt
1 tk só
A Csirkés-olivás táska elkészítési módja:
A töltelékhez a húst, a petrezselymet, az olivabogyót és a paprikát apró kockákra vágjuk. A hagymát megdínszteljük az olajon, majd a húst megpirítjuk rajta. Hosszáadjuk a fokhagymát, és a kockára vágott zöldségeket. Beleforgatjuk a kukoricát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Legvégén a töjást ráütjük és összesütjük az egészet. A túrótésztához összedolgozzuk a túrót, a tejet, a sót, a tojst s az oajat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sima tésztává gyúrjuk. Jól alálisztezünk, 3-4 mm vékonyságú lapra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 20 korongot szúrunk ki belőle. Minden korong közepébe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, szekélyüket körbekenjük vízzel, félbe hajtjuk, és villával jól összenyomkodjuk. Tetejét megszurkáljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és 220-on 25 percig sütjük. Frissen az igazi!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2010. ápr. 25. 15:26
A csirkés-olivás táska elkészítési módja és hozzávalói.