Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Knédli (tejjel) recept

Knédli (tejjel) recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 500 kcal
Zsírtartalom 10 gramm
Szénhidráttartalom 90 gramm

A Knédli (tejjel) hozzávalói:
50 dkg liszt
4 db zsemle
1 tojás
1,5 dl tej
csipet sütőpor
olaj
2 db tiszta konyharuha


A Knédli (tejjel) elkészítési módja:
Felteszel 4 liter vizet forralni egy nagy lábasba. A szikkadt zsemléket kockára vágod és kevés olajon megpirítod. Egy tálban a lisztet elkevered a sütőporral, beleteszed a kihűlt zsemlekockákat és jól összekevered. A tejet felhigítod ugyanannyi hideg vízzel és megsózod. Ezt levet öntöd a zsemlékre. Nem kell nagyon kidolgozni, csak annyira, hogy összeálljon. Az egyik konyharuhát meghinted liszttel. Vizes kézzel a tészta feléből hengert formálsz, és beletekered a konyharuhába. A ruha két végét cérnával összekötöd, hogy ne forrjon ki belőle a tészta. Ugyanígy jársz el a megmaradt tésztával is. A forrásban lévő vízbe egy evőkanál sót teszel, majd a két hengert bele ereszted. Kb. 30 percig lassú tűzön főzöd, közben egyszer megfordítod a hengereket. Lecsöpögteted, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálalod.

Vadashoz, szaftos sülthúshoz illik.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A knédli (tejjel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook