Knédli (tejjel) recept
60 perc
500 kcal
10 gramm
90 gramm
50 dkg liszt
4 db zsemle
1 tojás
1,5 dl tej
csipet sütőpor
olaj
2 db tiszta konyharuha
A Knédli (tejjel) elkészítési módja:
Felteszel 4 liter vizet forralni egy nagy lábasba. A szikkadt zsemléket kockára vágod és kevés olajon megpirítod. Egy tálban a lisztet elkevered a sütőporral, beleteszed a kihűlt zsemlekockákat és jól összekevered. A tejet felhigítod ugyanannyi hideg vízzel és megsózod. Ezt levet öntöd a zsemlékre. Nem kell nagyon kidolgozni, csak annyira, hogy összeálljon. Az egyik konyharuhát meghinted liszttel. Vizes kézzel a tészta feléből hengert formálsz, és beletekered a konyharuhába. A ruha két végét cérnával összekötöd, hogy ne forrjon ki belőle a tészta. Ugyanígy jársz el a megmaradt tésztával is. A forrásban lévő vízbe egy evőkanál sót teszel, majd a két hengert bele ereszted. Kb. 30 percig lassú tűzön főzöd, közben egyszer megfordítod a hengereket. Lecsöpögteted, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálalod.
Vadashoz, szaftos sülthúshoz illik.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 99279bb06f, 2010. ápr. 21. 11:23
A knédli (tejjel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.