Marhahússal töltött pita recept
A Marhahússal töltött pita hozzávalói:4 személyre:
30 dkg darált marhahús
4 db nagy pita
1 közepes paradicsom felkockázva
10 dkg uborka meghámozva, apró kockákra vágva
kevés fejeskáposzta lereszelve (vagy káposztasaláta levétől kinyomkodva)
1+2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csipet őrölt köménymag
1+1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
0, 5 teáskanál csilipaprika
0, 5 dl (olíva)olaj
0, 5 dl tejföl vagy natúr joghurt
A Marhahússal töltött pita elkészítési módja:
Ízesítsd meg a darált húst köménymaggal, 2 fokhagymával, borssal és 1 csipet sóval, majd az olajon pirítsd meg. Fedő alatt párold puhára. A pitákat melegítsd át mikrohullámú sütőben. Vágj le a tetejükből egy csíkot. A tejfölt vagy a joghurtot keverd el fokhagymával, sóval, s ízlés szerint csilivel is. Egy tálban rázd össze a zöldségdarabokkal. Oszd el a négy pita belsejében a marhahúsos keveréket és a zöldségsalátát, majd a levágott csíkokat helyezd vissza a tésztakorongokra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 6. 17:15
A marhahússal töltött pita elkészítési módja és hozzávalói.