Káposztásgombóc és aioli mártás recept
40 perc
A Káposztásgombóc és aioli mártás hozzávalói:
gombóc:
50 dkg káposzta reszeve
2 tojás
3 szelet kenyér beáztatva
30-35 dkg liszt
1 dl tej
1 tk cukor
1 dl víz
vágott petrezselyemzöld(apróra vágva)
Mártás:
1/2 citromlé
4 gerezd fokhagyma.zúzva
2 tojás sárgája
2 dl olaj
1 mk mustár
só bors.
só bors
A Káposztásgombóc és aioli mártás elkészítési módja:
gombóc: a káposztát alaposan megsózom és 10-15 percet hagyom állni.Majd kevés olyajat adok hozzá és a tűzhelyen üvegesre párolom.Nem kell kifacsarni a levét.Majd ráteszek 1 mk. cukrot és pirítom egy kicsit. Miután kicsit barnás akkor beleteszem a kinyomkodott kenyeret a tejet petrezselyemzöldet,a tojást,1 dl víz,liszt,olyan sűrű masszává gyúrjuk, hogy formázható legyen.Forrásban lévő vízbe kigombócoljuk és megfőzzük. Mártás: az összes hozzávalót elkeverem simára amg az olaj is el nem vegyül.és kész
A gombóc lassan fő.És óvatosan kell lavarni.
a mártásnál érdemes hagymakrémet használni azoknak akik nem szeretik a csípőset mert kicsit az lessz.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2009. szept. 2. 11:31
A káposztásgombóc és aioli mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.