Leves gombaporból recept


1 dl. vegyes gombapor ( vagy gombadara )
3 dl. víz,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika,
10dkg. rizs,
só.
1 csokor petrezselyemzöld,
A Leves gombaporból elkészítési módja:
A langyos vízhez hozzáadjuk a gombaport és kb. 30-40 percig áztatjuk. Ezalatt rántást készítünk a lisztből, olajból és azt megpaprikázzuk. A közben felfőzött lét berántjuk, sózzuk, a riszt beletesszük és készre főzzük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. dec. 19. 07:41
A leves gombaporból elkészítési módja és hozzávalói.