Kenőmájjal és füstöltsajttal töltött pulykamell recept


2 személyre:
4 szelet pulykamell,
4 szelet füstöltsajt,
10 dkg kenőmájas,
vegeta, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz.
A Kenőmájjal és füstöltsajttal töltött pulykamell elkészítési módja:
A pulykamelleket kiklopfoljuk szép nagyra, picit megsózzuk. Megkenjük az egyik oldalát kenőmájassal, majd belerakjuk a füstöltsajtot. Összetekerjük, fogpiszkálóval, vagy hústűvel összetűzzük. Bepanírozzuk. Én úgy szoktam, hogy a zsmorzsa után a széleket mégegyszer belemártom a tojásba, és utána belenyomom a zsmorzsába, mert így a széleknél nem fog kifolyni a sajt. Jó meleg, de nem forró olajban kisütjük. Tálalásnál sréhen félbevágjuk, így jobban fog mutatni :) Köretnek én a fűszeres krumplipürét ajánlom.
A füstöltsajt helyett használhatunk bármilyen sajtot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kbaby, 2007. márc. 26. 13:13
A kenőmájjal és füstöltsajttal töltött pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.