Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás savanyu tokány recept

Gombás savanyu tokány recept

A Gombás savanyu tokány hozzávalói:
Fél kg marhahus
20dkg gomba
3-4 fej hagyma
1 kanál liszt
1 kanál zsir
só,bors,piros paprika,citromlé,tejföl


A Gombás savanyu tokány elkészítési módja:
A csikokra vágott hust forró zsirban átpiritjuk.Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát,a pirospaprikát,és fedö alatt puhára pároljuk,idönként fél pohár vizet adva hozzá.Amikor a hús puhulni kezd,hagyjuk zsirjára sülni,és beletesszük a felszeletelt gombát,megsozzuk,borsozzuk,ismét vizet öntünk hozzá,és készre pároljuk.Végül zsirjára sütjük,lelisztezzük,felengedjük vizzel ágy,hogy jó sok mártása legyen.Citromlevet ,tejfölet adunk bele.Rizs tarhonya,burgonyapüré,puliszka,piritott dara lehet a körités.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás savanyu tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook