Tepsiben sült finomság recept
A Tepsiben sült finomság hozzávalói:A tésztához: 25 dkg. liszt
25 dkg. túró
25 dkg. margarin
1 db. tojás
izlés szerint ételízesítő
A Töltelékhez:
25 dkg. gépsonka
25 " Bacon szalonna
15 dkg. gomba
A Tepsiben sült finomság elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd összehajtás után megint kinyújtjuk, összedolgozzuk, és 2 gombócot csinálunk belőle. Hűtőbe tesszük. Az apróra vágott gombát kevés olajon vöröshagymán megdinszteljük. Ízesítjük még bors, fokhagyma,majoránna, ételízesítő hozzáadásával. /Ne legyen leveses!/ Ha ez készen van előveszem az egyik tésztát a hűtőből, és kinyújtom ./Nekem van egy közepes méretű tepsim, annak a méretéhez szoktam nyújtani/ A kinyújtott tésztára először a bacon szalonna felét rakosgatom, arra a sonkaszeletek felét, míg legfelülre a gomba felét terítem szét. Ha ez megvan, akkor, szépen feltekerem a tésztát /mint a bejglit/A két szélét összenyomom. Ugyanezt mégegyszer megcsinálom a másik tésztával is. Amikor kész, tepsibe teszem, és megkenem tojással. Ha már szép piros, akkor kész.
Lehet, hogy így körülményesnek tűnik, ám lehet, hogy leírni hosszabb volt, mint megcsinálni.
Igazán nagyon finom.Szeletelni kell, ha kihült. Jó étvágyat!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: kalmanica, 2010. márc. 17. 18:53
A tepsiben sült finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.