Mézes-tejszínes-csokoládés szelet recept
30 perc
A Mézes-tejszínes-csokoládés szelet hozzávalói:
A tésztához:
8 db tojás
7 ek cukor
1 ek méz
8 ek liszt
1 tk sütőpor
2,5 ek kakaópor
A krémhez:
6 dl tejszín
2-3 ek méz
1 cs (10 g-os) zselatin
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1,5 ek étolaj
A Mézes-tejszínes-csokoládés szelet elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát. Előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.) A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni. A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint. A zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük. A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3f9ba9c224, 2010. szept. 15. 14:44
A mézes-tejszínes-csokoládés szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.