Csirkemell tejfölös-rozmaringos mártásban recept


50 dkg csirkemell
1 nagyobbacska cukkini
6 szál répa
2 nagyobb fej hagyma
1 nagy pohár tejföl
olívaolaj
rozmaring
bazsalikom
só
bors
A Csirkemell tejfölös-rozmaringos mártásban elkészítési módja:
A csirkemellet kockára vágom, sóban, borsban és rozmaringban megforgatom. A cukkinit és a répát felkarikázom. Felvágom a hagymát, majd egy edényben vajon és olívaolajon megpirítom. Ha ez megvan, hozzáadom a répát, és fedő alatt addig párolom, amíg az majdnem megpuhul. Ezután belerakom a befűszerezett csirkemellkockákat, majd addig forgatom őket, amíg kifehérednek. Ha nincs alatta elég lé, akkor még egy kis olajat kell önteni alá. Újra fedő alatt addig párolom, amíg a hús félkész állapotba kerül. Hozzáadom a cukkinikarikákat, és fedő alatt puhára, mondhatni omlósra párolom. Ráöntöm a tejfölt, ízlés szerint még egy kevés rozmaringgal és bazsalikommal ízesítem, és még 5 percig kavargatom. Rizzsel vagy tésztával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 3f9ba9c224, 2010. szept. 12. 15:08
A csirkemell tejfölös-rozmaringos mártásban elkészítési módja és hozzávalói.