Gombás párizsi recept
A Gombás párizsi hozzávalói:40 dkg párizs
15 dkg gomba
3 tojás
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
só,bors
1 csokor petrezselyem
liszt a panírozáshoz
10 dkg reszelt sajt
A Gombás párizsi elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágjuk,a vajban üvegesre pároljuk hozzá adjuk a tisztított apróra vágott gombát.kissé megpirítjuk.Sóval borssal fűszerezzük,majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.A tűzről levéve belekeverjük a két tojást hagyjuk kicsit kihűlni A párizsit fél centi vastag karikára vágjuk.Egy karikát megkenünk a gombapéppel egy másikat a tetejére teszünk.Lisztbe tojásba mártjuk,bő forró olajban kisütjük,reszelt sajttal megszórjuk
Körete lehet rizs,burgonya.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. szept. 10. 23:35
A gombás párizsi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.