Gőzgombóc-knédli recept


250 g liszt
1 tojássárgája
15 g éleszto
kb. 1,5 dl víz
só
A Gőzgombóc-knédli elkészítési módja:
Ělesztot felfuttatjuk a langyos vízben, osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval és jól kidolgozzuk kozepesen lágy tésztának. Kb: 3/4 órát kelesztjuk. Két részre osztjuk és goz folott letakarva 25-30 percig fozzuk.A kész knédlit lekenjuk olajjal és szeleteljuk.
Sulthússal, párolt káposztával tálaljuk de nagyon finom a gulyásokhoz/nem leves/ is.
Édesen is készíthetjuk, kinyújtjuk a tésztát kockára vágjuk, megtolthetjuk lekvárral, mákkal akár túroval is, vagy toltelék nélkul, és kisebb gombócokat formázunk, goz folott 5-7 perc alatt kész. Találaláskor megszórtjuk kakaós, fahéjas cukorral, cukros mákkal és leontjuk olvasztott vajjal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2012. jan. 18. 15:25
A gőzgombóc-knédli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.