Napraforgó recept
A Napraforgó hozzávalói:6o dkg.liszt
1 deci olaj vagy egy jo kanál zsir
1 kk.so
2kanál cukor
egy kis mák vagy pedig szezán mag
éleszto és egy kis tej +egy tojás
TÖLTELÉK
3o dkg örölt sonka+mutár+reszelt sajt 15dkg
A Napraforgó elkészítési módja:
A lisztböl az olaj, so, élesztöböl+cukorbol kalácstésztát gyurunk és haggyuk meg kelni,4 felé osztyuk,és mindeniket kisiritjük kerekre,az elsö lapra rá kenjük az örölt paszta felét s reszelünk rá sajtot,be boritjuk a második lappal és a közepére egy csésze felsö részével bele nyomunk amit megszorunk mákkal jo gazdagon miután le kentük felvert tojással...a közepét kihagyva feldaraboljuk sugarason mint a nap és minden sugarat még megsiritünk egyszer vagy 2 szer,ugy hogy mikor megsirited akkor a masszábol amit bele tettél kell látszodjon,ezeket is le kened tojásal és megszorod reszelt sajtal..igy is kell hagyni hogy egy kicsit keljen...ugy sütöd...nagyon szépen nézki de finom is..Én most utobb fött hust reszeltem meg és azt izesitettem meg és ugy tettem a tésztára...a másik 2 drb maszánál is igy jársz el csak arra szezánmagot teszel,,
Ezt meglehet csinálni édesen is csak akkor több cukrot teszel bele a tésztájába és DIO vagy Mákkal töltöd meg a lapokat...nagyon mutatos...kár hogy nem tudom felrani a képet ,mert akkor jobban eltudsz igazodni az egészen..Probáld ki,,nagyon finom..
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: G.Maresz, 2011. dec. 11. 20:46
A napraforgó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.