Morva kalács recept
180 perc
A Morva kalács hozzávalói:
Tészta:
500 g liszt
250 ml tej
80g vaj
3 dkg éleszto
2 tojássárgája
1 vaníliás cukor
citromhéj
Túró toltelék:
300 g túró
70g cukor
2 tojás
1 vaníliáscukor
citromhéj, pici só
Lekvártoltelék
300 g lekvár/szilva a legjobb/
1 kanál rum
cukor, citromhéj
Tetejére a szóráshoz
50 g liszt
30g vaj
1 leveseskanál porcukor
A Morva kalács elkészítési módja:
Tejben kanálka cukorral felfuttatjuk az élesztot. Átszitált lisztbe beletesszuk a csipetny sót, citromhéjat, vaníliáscukrot és a felfutattott élesztovel jól kidolgozott tésztát készítunk, melyet meleg helyen kelesztunk.Kozben elokészítjuk a tobbi hozzávalot. Tetejére: lisztet, vajat és a cukrot osszekeverjuk és morzsát készítunk. Túrótoltelék: vajat kikeverjuk a cukorral hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és vegul a pici soval felvert tojásfehérjét. Lekvárt elkészítjuk a hozzávalókkal. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, koroket szaggatunk belole, picit kinyútogatjuk és megtoltjuk a túroval, gombocokatt formázunk. A tetejét megkenjuk tojássárgájával, majd godrocskéket csinálunk a tetején, megtoltjuk a lekvárral, majd megszorjuk az elkészített morzsával. Elomelegített sutoben 180 C sutjuk kb. 20 percet.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2012. jan. 17. 15:07
A morva kalács elkészítési módja és hozzávalói.