Almalappancs. (gyors) recept
30 perc
Az Almalappancs. (gyors) hozzávalói:
4 db ökölnyi leveses alma
1 db eg. tojás
4 ek. krist.cukor
1 kk. fahéj(őrőlt)
1 db citrom reszelt héja
liszt amennyit felvesz
olaj a sütéshez
Az Almalappancs. (gyors) elkészítési módja:
Az almákat mosás után lereszeljük, szálkás reszelőn. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, fahéjat, citrom reszelt héját. 10 percet hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy bekeverve, nokedli sűrűségű legyen. Forró olajban, evőkanállal, lapocskákat készítünk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és kész. Melegen tálaljuk.
Cukor helyett tehetünk bele édesítőszert, 10-15 szemet. Ha nincs otthon friss citrom, jó bele a citromlé is, egy ek.-nyi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 22. 12:07
Az almalappancs. (gyors) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.