Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almalappancs. (gyors) recept

Almalappancs. (gyors) recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Almalappancs. (gyors) hozzávalói:
4 db ökölnyi leveses alma
1 db eg. tojás
4 ek. krist.cukor
1 kk. fahéj(őrőlt)
1 db citrom reszelt héja
liszt amennyit felvesz
olaj a sütéshez


Az Almalappancs. (gyors) elkészítési módja:
Az almákat mosás után lereszeljük, szálkás reszelőn. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, fahéjat, citrom reszelt héját. 10 percet hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy bekeverve, nokedli sűrűségű legyen. Forró olajban, evőkanállal, lapocskákat készítünk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és kész. Melegen tálaljuk.

Cukor helyett tehetünk bele édesítőszert, 10-15 szemet. Ha nincs otthon friss citrom, jó bele a citromlé is, egy ek.-nyi.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almalappancs. (gyors) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook