Sütőtöksaláta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
140 kcal
50 dkg sütőtök (tisztítás után mérve)
só
3 db savanyú uborka
2 marék savanyú káposzta
2 dl joghurt (kefir)
1 ek mustár
2 ek porcukor (édesítőszer)
2 ek étolaj
őrölt bors
A Sütőtöksaláta elkészítési módja:
A sütőtököt meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára (nem túl puha) főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Az uborkát kockára, a savanyú káposztát- mivel túl hosszúak- rövidebbre aprítjuk. A joghurtot a mustárral meg a porcukorral ízesítjük. Az olajat belecsöpögtetjük, megborsozzuk, végül az előkészített anyagokkal összekeverjük. Hűtőszekrényben, letakarva fél napig érleljük, csak azután kínáljuk!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2008. okt. 4. 07:30
A sütőtöksaláta elkészítési módja és hozzávalói.