Sajtkrémes minifánk recept
A Sajtkrémes minifánk hozzávalói:A tésztához:
2,5 dl víz
csipetnyi só
7,5 dkg vaj
15 dkg liszt
3-4 tojás
A krémhez:
30 dkg krémsajt
1,5 dl tejföl
5 dkg kockára vágott sonka
petrezselyemzöld vagy metélőhagyma
só
bors
köménymag
A Sajtkrémes minifánk elkészítési módja:
A tésztához a vizet, a sót és a vajat felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Tűzről levéve addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Töltsük a masszát csillagvégű nyomózsákba, és kikent sütőlapra egymástól kb. 4 cm-re nyomjunk belőle kb. 40 db halmocskát. Süssük 12 percig 200 fokon. Közben a sütőt ne nyissuk ki. (Hasonló a képviselőfánk tésztához.) A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel habosra keverjük. Végül a sonkát, a fűszereket, az aprított zöldfűszernövényeket hozzáadjuk, s megtöltjük vele a félbevágott kis fánkokat.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 25. 20:55
A sajtkrémes minifánk elkészítési módja és hozzávalói.