Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mackó úr gombalevese recept

Mackó úr gombalevese recept

A Mackó úr gombalevese hozzávalói:
50 dkg csiperke gomba
kevés olaj
kicsi fej fehérhagyma
4 db kockasajt
1 dl tejszín
1 db erőleveskocka

gyömbér
szerecsendió
fehérbors
petrezselyem
fokhagymakrém
1 evőkanál liszt


A Mackó úr gombalevese elkészítési módja:
A gombákat viszonylag nagyobb darabokra szeletelem, az apróra vágott hagymával és gyömbérrel, szerecsendióval meghintve megdinsztelem. Megszórom liszttel, és kevés vízzel felengedem. Beleteszem a kockasajtot, az erőleves kockát és felolvadás után felengedem vízzel. Kb. 10 percig forralom, majd beleöntöm a tejszínt, a fokhagymakrémet, petrezselyemmel megszórom, borssal még ízesítem. Amikor újra felforrt, már készen is van. Megjegyzés: Mártást ugyanígy készíthetek, kicsit több liszttel és kb. 1 dl vízzel. Az erőleveskocka miatt a sózással vigyázzatok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mackó úr gombalevese elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook