Afrikai harcsafilé francia lecsóval recept
Az Afrikai harcsafilé francia lecsóval hozzávalói:80 dkg harcsafilé
10 dkg vöröshagyma
10 dkg burgonya
20 dkg tv paprika
20 dkg paradicsom
10 dkg cukkini
15 dkg padlizsán
4 dl paradicsomlé
1 dl olívaolaj
1 fej fokhagyma
5 dkg friss bazsalikom
1 db halászlékocka
só
bors
Az Afrikai harcsafilé francia lecsóval elkészítési módja:
Olajat hevítünk külön serpenyőben a halnak, és külön a lecsónak. Kevés harcsafilét felkockázunk, ezek majd a lecsóba kerülnek. A többit sózzuk, borssal ízesítjük, és lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. A lecsóhoz felszeleteljük a hagymát, a paprikát, a cukkinit, a padlizsánt, a burgonyát és a héjától megfosztott paradicsomot. A burgonya lehet főtt, de nyers is. Utóbbi esetben ez kerüljön először a serpenyőbe, és jól pirítsuk át. Csak ezután kerül mellé a többi zöldség a paradicsom kivételével, ami hamar szétfő, ezért csak később tesszük bele. A piruló zöldségeket sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal. Fokhagymát szeletelünk, és a kevés kockára vágott harcsával a zöldségekhez keverjük. Megszórjuk frissen vágott bazsalikommal. Átforgatjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fél halászlékockával ízesítjük, paradicsomlével sűrítjük, és belekerülnek a feldarabolt paradicsomok is. Jól összeforraljuk. Egy tányérra halmozzuk a lecsót, mellé tesszük a halat, bazsalikommal és citrommal díszítjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 22. 14:05
Az afrikai harcsafilé francia lecsóval elkészítési módja és hozzávalói.