Kaviáros palacsinta recept
A Kaviáros palacsinta hozzávalói:Hozzávalók: 12 db vékony
sós palacsinta
1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár
1 csokor zöldhagyma
10 dkg tejszín krémsajt
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál konyak
a bundázáshoz liszt és tojás
A Kaviáros palacsinta elkészítési módja:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki. Lisztbe, felvert nyers tojásba mártjuk, majd ismét lisztbe forgatjuk. Azonnal 180 fokos olajba rakjuk, és 5-6 perc alatt szép világosbarnára megsütjük. Két részletben süssük meg, hogy a kis palacsintáknak elegendő helyük legyen úszni, különben összeragadhatnak. Az olajból kivéve, papírtörülközőn leszárítjuk, és tetszés szerint hidegen vagy melegen kínáljuk. Egyszerűen és gyorsan készíthető, különleges ínyencfalat.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 4. 19:38
A kaviáros palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.