Töltött fogoly recept

2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só, bors,
2 dl tejföl.
A Töltött fogoly elkészítési módja:
A szárnyasokat alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk. Mellét füstöltszalonna- vagy sonkacsíkokkal megtűzdeljük. A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk. Forró zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk. Közben 3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá. Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. dec. 31. 13:31
A töltött fogoly elkészítési módja és hozzávalói.