Krémsajtos almasaláta recept
A Krémsajtos almasaláta hozzávalói:1 kg savanykás alma
2 dl tejföl
10 dkg tejszines krémsajt
1 csomó zöldhagyma szárával együtt
1 citrom leve
1 mokkáskanál bors
só
csípet cukor
A Krémsajtos almasaláta elkészítési módja:
A hagymát a zöldjével együtt vékonyan felkarikázzuk. A krémsajtot a tejfölt a hagymát a hagymazöldet és a fűszereket összeturmixoljuk. Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony csíkokra vágjuk.Tálba téve meglocsoljuk a citromlével.15 percig hagyjuk állni,közben többször átkeverjük.Szűrőlapát segítségével az almát átrakjuk egy másik tálba ,majd a visszamaradt citromos lét hozzáöntjüka mártáshoz.Átkeverjük egy csípet cukrral ízesítjük,végül ráöntjük az almára.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. aug. 23. 15:43
A krémsajtos almasaláta elkészítési módja és hozzávalói.