Mákos-diós linzer recept
A Mákos-diós linzer hozzávalói:40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 evőkanál fagyos zsír
3 db tojás
15 dkg darált dió
1 csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál 20 %-kos tejföl
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál darált mák
A Mákos-diós linzer elkészítési módja:
A lisztet a szódabikarbónával leszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, margarint, zsírt, tejfölt, 3 evőkanál kristálycukrot, darált diót és összegyúrjuk. Cipóvá formálva, letakarva pár óráig hideg helyen pihentetjük, majd 0,5 cm vastagra nyújtva különböző formákkal (fenyőfa, csillag, szív, margaréta stb.) kiszaggatva szilikonos sütőpapírral bélelt vagy zsírozott tepsibe lerakjuk, felvert tojás fehérjével bekenjük, megszórjuk 1 evőkanál cukor és 1 evőkanál mák keverékével. 170 fokos sütés mellett 35 perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. dec. 22. 21:57
A mákos-diós linzer elkészítési módja és hozzávalói.