Mogyorós álom recept
A Mogyorós álom hozzávalói:Tésztához:
4 db tojás
15 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál víz
8 evőkanál darált mogyoró
8 evőkanál finomliszt
1 cs. sütőpor
csipet só
Krémhez:
0,5 liter tej
5 evőkanál finomliszt
5 evőkanál darált mogyoró
5 evőkanál porcukor
10 dkg vaj
Tetejére:
30 dkg magozott meggy
Mázhoz:
5 dkg vaj
2 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál tej
A Mogyorós álom elkészítési módja:
A 4 db tojást 15 dkg kristálycukorral, 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, kanalanként felváltva hozzákeverjük a 8 evőkanál darált mogyorót és a sóval, sütőporral elegyített 8 evőkanál finomlisztet. Szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesre simítva 30 perc alatt 170 fokos sütőben megsütjük. A 0,5 liter tejet 5 evőkanál finomlisztel, 5 evőkanál darált mogyoróval simára keverjük, felfőzzük, kihűtjük. 10 dkg vajat 5 evőkanál porcukorral habosra kikeverjük, a kihűlt masszát kanalanként hozzákeverjük és megkenjük vele a megsült tésztalapot. A krémbe belenyomkodjuk a meggyet, - a mázhoz való vajat, kakaót, tejet felfőzzük és a meggyes sütemény tetejére locsoljuk. 2-3 óra hosszat hideg helyen (hűtőben) pihentetjük, - teljes kihűlés után szeletelhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. febr. 2. 19:24
A mogyorós álom elkészítési módja és hozzávalói.