Verőlegénycsemege recept
A Verőlegénycsemege hozzávalói:2 dl tejföl,vagy joghurt
6 dl liszt
1 dl olaj
3 dl porcukor
2 tojás
1 cs. sütőpor
5 dkg dióbél
30 dkg vegyes gyümölcs,vagy befőtt(alma,körte,meggy,szilva)
vaniliás porcukor.
A Verőlegénycsemege elkészítési módja:
Keverjük alaposan össze a lisztet a sütőporral. A tojások sárgáját tejföllel,olajjal,porcukorral keverjük simára,majd fakanállal dolgozzuk bele a sütőporos lisztet. Végül forgassuk bele a keményre felvert tojásfehérjehabot. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A lecsöpögtetett,kisebb darabokra vágott befőtteket forgassuk lisztbe,és szórjuk a darabos dióval együtt a massza tetjére. Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben süssük készre,majd kihűlés után vágjuk hosszúkás téglalapokra,és a tetejét szórjuk meg vaniliás porcukorral.
Én gyümölcsjoghurtot szoktam beletenni,és a gyümölcsöket hozzákavarom a masszához,úgy teszem a tepsibe,és csak dióval szórom meg.
Gyorsan kész van,és finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. febr. 9. 10:21
A verőlegénycsemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.