Kajszibarackos rizstorta recept
A Kajszibarackos rizstorta hozzávalói:1 liter 1,5 százalékos tej
12 dkg rizs
1 tasak vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
kb. 20 db kajszibarack
2 ek cukor
díszítéshez tejszínhab
A Kajszibarackos rizstorta elkészítési módja:
Öblítsünk ki egy lábost vízzel és öntsük bele a tejet. Szórjuk bele a vaníliás cukrot és a rizst, majd lassan, időnként kevergetve főzzük puhára. Közben mossuk meg, felezzük és magozzuk ki a barackokat. Turmixoljunk össze hat-hét szemet és keverjük a még forró tejberizsbe. Cukor nem feltétlenül kell, ízlés kérdése. Folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk még a fél-egy tasak pudingport, attól függ, hogyan sűrűsödik. Hagyjuk kissé hűlni, majd halmozzuk a szilárduló masszát egy tortatál közepére és vizes kanállal simítsuk el. Félbe-negyedbe vágott barackkal és tejszínhabbal díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, de melegen is finom.
Tejérzékeny gyerekeknek rizstejjel készíthető, a tejszínhabot pedig hagyjuk el róla
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: arwenn, 2007. aug. 11. 11:17
A kajszibarackos rizstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.