Illatos almakarikák recept
Az Illatos almakarikák hozzávalói:15 dkg liszt
4 kiskanál sütőpor
10 dkg tehéntúró
2 tojás
1 dl tej
1 ek. cukor
só
2 nagyobb alma
2 ek. liszt
2 ek. almapálinka
Az Illatos almakarikák elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Az áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejjel, a cukorral és a csipetnyi sóval simára keverjük. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nagyon sűrű palacsinta tésztának. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkarikázzuk és megöntözzük a pálinkával. Ezután egyenként lisztbe, majd a túrós tésztába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A pálinka természetesen el is hagyható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: arwenn, 2007. dec. 7. 13:05
Az illatos almakarikák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.