Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Illatos almakarikák recept

Illatos almakarikák recept

Az Illatos almakarikák hozzávalói:
15 dkg liszt
4 kiskanál sütőpor
10 dkg tehéntúró
2 tojás
1 dl tej
1 ek. cukor

2 nagyobb alma
2 ek. liszt
2 ek. almapálinka


Az Illatos almakarikák elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Az áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejjel, a cukorral és a csipetnyi sóval simára keverjük. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nagyon sűrű palacsinta tésztának. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkarikázzuk és megöntözzük a pálinkával. Ezután egyenként lisztbe, majd a túrós tésztába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

A pálinka természetesen el is hagyható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az illatos almakarikák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook