Nutellás habtorta recept
A Nutellás habtorta hozzávalói:20 dkg csokis keksz,
10 dkg vaj,
20 dkg tejcsokoládé,
20 dkg étcsokoládé,
1 dl rum,
20 dkg nutella,
6 dl hideg tejszín,
a tetejére 12 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj.
A Nutellás habtorta elkészítési módja:
1. Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 2. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. 3. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. dec. 6. 13:43
A nutellás habtorta elkészítési módja és hozzávalói.