45 év felettiek ti elmentek mammográfiára ? (tudásbázis)
Én elmegyek. Két éve,45 évesen kaptam az első behívót. Tegnap megkaptam a másodikat,csütörtökön megyek. Ha nem kaptam volna behívót,akkor kértem volna a nőgyógyászomtól. Mindenképpen menni akarok.
Amikor kértem a háziorvostól beutalót,nagyon megörült.Azt mondta,sajnos kevesen szoktak elmenni maguktól,sőt mikor hívják őket akkor sem szakítanak rá időt,pedig pár perc az egész.
Ajánlotta a Klimax ambulanciát is,ott minden vizsgálatot végig csinálnak.
Igen tudom. Nőgyógyásztól és onkológustól is. A mi SZTK rendelőnkben, működik onkológia is, ők is adnak beutalót.
Én 45 évesen kaptam az első "meghívót", azóta is kapom rendszeresen kétévente.
Olyan 5-6 éve még itt is aktív volt ez a program.
De már tutira nem hívnak, én sem kaptam soha.
Lehet kérni beutalót a háziorvostól.
A lakóhelyemen,40 éves kortól van mammográfiai meghívó.
Nőgyógyász is ad beutalót és háziorvos is.Szerintem érdemes elmenni.Én már 44 évesen mentem és jól is tettem,mert cisztákat találtak.Mondjuk nem csináltak velük semmit,de legalább tudtam,hogy figyelnem kell még jobban magamra.Később nőgyógyászati nagy műtétem volt és utána küldtek ismét mammográfiára és láss csodát,a ciszták is eltűntek.
Nem is tudtam.Két éve még volt,én meg itt várom, akkor kérek beutalót az orvostól.
Szerintem ez a csoportos behívás nálunk cakpakk megszűnt. Senki sem kap behívást.
Az jó lenne, én Balatonszemesre mennék mindig, ha olyan közel lennék. 5x voltunk, imádom.:))
Most csak kis szolidan:DDD
Egyedül vagyok. A kollégáim kicsit éltettek, mindenki felhívott, sms-t küldött, holnap a barátnőmmel kicsit összejövünk, aztán ennyi. Ha itt hon lenne a férjem, akkor hétvégén mennénk a Balcsihoz megünnepelni, na most ez kimaradt....
Akkor ne menjél..43 évesen ha nincs panaszod
Ó, és nem jelzel??!
Na, holnap torta megy, egész nap!
Nagyon sokat, és boldogot!! :))))
Óóóó, köszönöm:D Épp a napokban mondták, hogy a 43-ból letagadhatok 5 évet:DDDD
Ma vagyok pont annyi.....
Papíron sem látszol annyinak. DD
Már mindenképp kellett volna kapnom....
Majd kérek megint a háziorvosomtól.
Én is voltam mammográfián 30 körül, de akkor nem csinálták meg a vizsgálatot, hanem ultrahangoztak.
Miért kérdezed? Te nem szeretnél menni?
Én 26 évesen is voltam. Probléma bármelyik korban adódhat. A fiatalabb kor sem biztosítás arra, hogy nem adódhat komolyabb betegsége valakinek. :S
Háziorvos is ad beutalót,ha menni szeretnél.
Nem azt mondták, hogy 40 felett kapunk?
D Nem kristálytiszta, de ha jól értem, nem hívnak.DD Majd 50 után kapsz.:)
Én néha elmegyek.
Hát ez jól sikerült:DD
Én még sosem kaptam meghívót, pedig mennék.
Ki kellene kapcsolnom a touchpadpt....
Én méót, pedig mennék....g sosem kaptam meghív
Igen. 2 évente el szoktam menni. :)
El.Most várom a behívót,mert le telt a két év.
További ajánlott fórumok: