Nagyon bosszantanak a gyerekes viselkedésű felnőtt emberek. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az már halak. :)
Vízöntő febr 18ig van.
Igen, igazad van!
Ez egy vallomás volt, de elmondod, hogy mire gondolsz az állandó gyerekes viselkedést említve?
Mit csinál valaki, amikor mindig gyerekes? Milyen helyzetekben?
Egyébként pedig. Infantilis, mint gyerekes. Nyilván annak is megvan a helye, ahol ez nem jelent gondot senkinek, semmilyen formában, de ugyanakkor nem hiszem, hogy egy felnőtt embernek mindig ilyennek kellene lennie.
Nem fórumot indítottam, ahol csontot dobva emberek egymásnak tudnak ugrani, hanem kiírtam magamból egy vallomást. Hiszen az meg pont erre van....
Nem akarok gyerekesnek vagy okoskodónak tűnni, de 11-en ugrottunk rá, és te voltál a tizenkettedik:DDDDDD
Kíváncsi lennék rá, hogy a Fi szerint mi számít gyerekesnek...
Jó, akkor az előző hozzászólásomhoz hozzáteszem, hogy
sz e r i n t e m...
Továbbá hozzáteszem a mostanihoz is, hogy szerintem nem degradáló, nem pejoratív az infantilis szó. Sőt, szerintem még kb. sem ugyanaz, mint a „hülye” - mint ahogy írtad.
Még valami: örülök, hogy néha le tudok menni infantilisbe.
Még az sem zavar, ha valaki emiatt lehülyéz.
Ha "elengedted, ezt jól tetted.
(Bolhából csináltunk elefántot.)
Én azt gondolom, hogy semmi gond azzal, hogy ha valaki tud gyerekes is lenni.
Én most kétféle gyerekes viselkedésre gondolok.
1.) valóban gyerekes a viselkedése, mert agyilag fejletlen, azaz beteg, ezért képtelen felnőtt módjára viselkedni, megoldásokat keresni/alkalmazni.
2.) Ilyen viselkedést alkalmaz a humora kifejezésére, bizonyos helyzetekben. Vannak olyan helyzetek, amikor egy gyerekes grimasz, kifejezés, igen is vicces tud lenni, annak ellenére, hogy inkább gyerekes, mint felnőttes.
És eszembe jutott valami: sokan azt mondják valakire, hogy gyerekes, mert rajzfilmet néz és/vagy játszik felnőtt létére. Én őket nem gondolom gyerekeseknek, hiszen a legtöbb embernek van olyan 'tevékenysége', ami mások szerint gyerekesnek tűnhet.
Mondok egy olyan példát, ami manapság nagyon trendi: konditerembe járás. Sokak szerint ez gyerekes, hiszen azt az időt, amit a teremben tölt, tölthetné felnőtt módjára.
Felnőtt módra időt tölteni: A TV előtt feküdni és sört inni közben:DDDD Azok szerint, akik előnyben részesítik ezt, mármint a TV előtt feküdni és sört inni, a rajzfilm nézés gyerekes, mert nem iszik sört közben. Bezzeg, ha ott lenne a kezében a sör, már is nem lenne gyerekes;)
Sokak szerint gyerekes, ha bizonyos dolgokon nevet valaki. Szerintem itt FI-hez hasonlókat nem az zavar, hogy min nevet valaki, hanem az, hogy egyáltalán nevet. Így gyerekesnek titulálja az illetőt, holott neki nincs humorérzéke.
Ó, bocsánat, hogy kioktató volt a stílusom!
Csak azért volt "kioktató", mert úgy érzem, hogy ezekhez a kérdésekhez értek. Egy kicsit. Egy kicsit jobban, mint az, akivel vitába szálltam.
Meg is kaptam érte a magamét Tőled, köszönöm!
Hidd el, hogy eszembe se jut, hogy pl. a hajfestés rejtelmeiről vagy az asztrofizikáról "kioktassak" bárkit is.
További ajánlott fórumok:
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ez normális viselkedés?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Vajon mi lehet ilyen viselkedés mögött?
- Szerinted gyerekes az, ha egy felnőtt ember e-mailben közli valakivel hogyan érez?