Házi- vagy szakorvostól kell beutalót kérni allergia vizsgálatra? (tudásbázis)
Háziorvostól kérni a beutalót és a panasztól függően vagy bőrgyógyászhoz, vagy tüdőgyógyászhoz irányít. A többi a szakorvosok hozzáállásán múlik, hogy utánanéznek-e jobban a panasz okára? Hajlandóak-e feltárni vagy csak felírja a gyógyszert és pá, viszlát?
A vizsgálat menete úgy zajlik mint minden orvosnál:
Érkezéskor tiszteletkör után panasz elmondása, utána vizsgálat, majd az orvosok többsége a számítógéphez fordulva írja a diagnózist, ilyenkor már nem lehet hozzátenni semmit.
Fel kell írni a kérdéseket, leírni mire vagy allergiás, nem árt egy listát összeállítani, mert vizsgálat után erre (panaszkodásra) már nem lesz mód.
Sok sikert és jobbulást.
Szia! Mi tavaly jártuk ezt végig, mivel a párom allergiás. Amit a háziorvos ad, az kb. semmilyen vizsgálatra nem elég.
Fül-orr-gégészeten kért aztán beutalót, akkor kapott olyat, ami valójában csak egy vérvétel, de 69 féle allergént néznek.
Nekem meg annó a bőrgyógyász adott, mert amikor az egész testemet borító csalánkiütéssel elmentem a háziorvoshoz és elmondtam, hogy tuti allergia és mire, akkor is csak széttárta a karját, hogy menjek bőrgyogyiba, és majd onnan küldenek, mert ő csak az alap sz*rt tudja kérni, és nekem nem az kell (nekem gyógyszerallergiám van).
Ilyen időszakban nem is szokták ajánlani a bőr-karcolgatós fajtát, mert túl sok az allergén a levegőben, és olyanra is bejelez a szervezeted, amire egyébként nem ténylegesen allergiás.
Alap allergiavizsgálatra tud házidoki is adni. Oda, ahol már több dolgot néznek szakorvos, de ahol mindenre megtudnak vizsgálni, az csak néhány intézmény és oda is beutalót kell vinni.
Legalábbis nálunk mindenkit Szakszárdra, vagy Szegedre irányítanak, akinél nem itt nem találták meg az okot.
További ajánlott fórumok:
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Ételallergia vizsgálatra beutalót hol kérhetek?
- Ételallergia vizsgálatot hogyan végeznek 2 éves gyereknél és Bp-en hol?
- Allergia vizsgálat TB támogatással. Van valakinek tapasztalata?
- Hol csinálnak gyógyszer-allergia vizsgálatot? Hova kell kérni beutalót?
- Mozgáskorlátozott-kártya megújításához elég még a háziorvosi igazolás, vagy most már minden esetben szakorvosi felülvizsgálat kell?