Gyümölccsel töltött karaj recept
A Gyümölccsel töltött karaj hozzávalói:1 kg sertéskaraj
40 dkg alma
40 dkg szilva
só
bors
Mártás:
2 dl tejszín
1 ek. liszt
1 kk. feketeribizli-dzsem
A Gyümölccsel töltött karaj elkészítési módja:
A húst kiklopfoljuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és felszeleteljük. A szilvákat kettévágjuk, és kimagozzuk. A gyümölcsöket a hús felére halmozzuk, megsózzuk és borsozzuk, majd a hús másik felével beborítjuk. Összekötjük, majd 1 órát sütjük. Utána egy pohár vízzel felengedjük, és puhára sütjük. Mártás készítése: a hús visszamaradt levéhez hozzákeverjük a lisztet, a tejszínt és a lekvárt, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a hús mellé tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 1. 10:05
A gyümölccsel töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.