Sajtos-tejszínes kotlett recept
A Sajtos-tejszínes kotlett hozzávalói:4 szelet sertéskaraj
só, őrölt bors
1 ek. olaj
2 dkg vaj
Mártás:
20 dkg ementáli vagy gouda sajt
1 csemegeuborka
2 dl zöldség- vagy húsleves (1 leveskockából)
1,5 dl tejszín
A Sajtos-tejszínes kotlett elkészítési módja:
A megmosott száraz husi, mindkét oldalán sóval, borssal bedörzsöljük. Serpenyőben, vajon a husik mindkét oldalát megsütjük.Kivesszük, és a sütőben 50 fokon melegen tartjuk. A levest a tejszínt a pecsenyelébe öntjük, a sajtot belerakjuk, és kevergetve kis lángon megolvasztjuk, majd az uborkakockákat hozzáadjuk. A husikat tányérokra porciózva, mártással leöntjük. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jan. 29. 09:33
A sajtos-tejszínes kotlett elkészítési módja és hozzávalói.