Almás-mozzarellás csirkemell recept
50 perc
Az Almás-mozzarellás csirkemell hozzávalói:
Csirkemell - 1 db
Alma - kb. 2 közepes
Mozzarella sajt - lehetőleg szeletelt
Só
Bors
Köretnek a rizs a legjobb, de igazából mindegy:)
Az Almás-mozzarellás csirkemell elkészítési módja:
Először is megpucoljuk az almát, nagyobb kockákra vágjuk, és feltesszük főni.A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, (aki akar, tehet rá egy pici borsot) majd kisültjük. Annyira nem fontos teljesen megsütni, mert később úgyis a sütőben végzi. Miután kész a husi, kb az alma is megfőtt, adunk hozzá ízlés szerint egy icipici cukrot és citromlevet, de nem szabad túl ízesre csinálni, mert mégiscsak húsos ételről van szó. Villával pépesre kell nyomkodni az almát, majd a kisütött húst beletesszük a tepsibe, teszünk rá bőven az almapüréből, és arra tesszük rá a szeletelt mozzarella sajtot. Szépen betoljuk a sütőbe, és csak akkor vesszük ki ha a sajt jól megpirult:)
Rizzsel a legjobb:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Minina, 2008. jan. 29. 01:25
Az almás-mozzarellás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.