Farmerbukta recept
A Farmerbukta hozzávalói:12 db-hoz:
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
5 dkg vaj
1,2 dl langyos tej
A Farmerbukta elkészítési módja:
A lisztet csipetnyi sóval a sütőporral egy tálba jól összekeverem.Az apró kockákra vágott vajat a tejben felolvasztjuk.A vaj-tej keveréket a liszthez öntjük, és villával jól összekeverjük. Kézzel kissé átgyúrjuk. Kizsírozott tepsibe belefektetjük és lisztes kézzel négyszögletesre húzzuk. Egy késsel 12 szeletet kijelölünk. A tésztát liszttel megszórjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük és a jelölés mentén felvágva frissen tálaljuk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2008. jan. 26. 07:58
A farmerbukta elkészítési módja és hozzávalói.