Almás lepény recept

Az Almás lepény hozzávalói:
Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
2-3 kanál tejföl
1 cs. sütőpor

Töltelék:
alma, fahéj, cukor, citromhéj


Az Almás lepény elkészítési módja:
A tésztához valókat összedolgozom. Ha elkészült, megfelezem és két téglalapot nyújtok. Az egyiket kivajazott tepsibe rakom, majd mehet az almás töltelék rá, elegyengetem és rárakom a másik lapot. Kicsit megszurkálom. Előmelegített sütőben sütöm.

A töltelék ízlés szerinti mennyiség.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook