Piskótatekercs (gluténmentes) recept
A Piskótatekercs (gluténmentes) hozzávalói:6 tojás
6 evőkanál kukoricaliszt
6 evőkanál kristálycukor
fél csomag sütőpor (kimaradhat)
lekvár
A Piskótatekercs (gluténmentes) elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem 3 evőkanál kristálycukorral, majd a sárgáját a maradék cukorral habosra keverem. Összeöntöm őket, mehet bele a liszt, sütőpor. Összeforgatom (egyneműre), sütőpapírral bélelt nagy tepsiben egyenletesen elterítem és sütöm. Ahogy kiveszem a sütőből, forrón a papírral együtt feltekerem a piskótát. Ha kihűlt leveszem a papírt róla, ízlés szerint megkenem lekvárral és feltekerem. Hidegen szeletelem.
Akkor jó a fehérje, ha olyan kemény habbá sikerült verni, hogy ha felfordítod a tálat, nem csúszik ki belőle. A sárgáját is addig érdemes keverni, amíg a cukor szemcséi nem lesznek láthatóak. Nem kell előmelegíteni a sütőt. Ha nem lényeg, hogy gluténmentes legyen, akkor készülhet búzaliszttel is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsebóka, jún. 4. 15:25
A piskótatekercs (gluténmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.