Sütés nélküli túrótorta gyümölccsel recept
A Sütés nélküli túrótorta gyümölccsel hozzávalói:Tészta:
180-200 g édes keksz (darált, tört)
60 g olvasztott vaj
Krém:
250 g puha vaj
200 g kristálycukor
1 db vaníliarúd
150 ml tej
6 db tojássárgája
750 g tehéntúró (nem zsírszegény)
12 db zselatin lap
Teteje:
kb. 400 g gyümölcs ízlés szerint (szezonális)
20 g tortazselé
5 dl víz
5 dkg cukor
A Sütés nélküli túrótorta gyümölccsel elkészítési módja:
Tészta: A kekszet összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és a kivajazott tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk. Hűtőbe min.: 1 órára pihenni tesszük. Addig a vajat a cukorral (egy keveset a túróhoz meghagyunk) és a vaníliarúd magjaival habosra keverjük, majd a 6 tojássárgájával és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a (cukor egy kis részével) áttört túrót is. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túró masszához adjuk, majd elkeverjük. A kekszes alapra ráöntjük a túrómasszát, egyenletesen elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a hűtőbe még kb. 3-4 órára, amíg teljesen meg nem dermed. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük a vízzel, és felforraljuk, majd további 1-2 percig főzzük, és levesszük a tűzről, kb. 10-15 percet hűlni hagyjuk. A tortazselét a felszeletelt gyümölcsre öntjük, amelyet a túrómasszára elhelyeztünk jó szorosan. A torta közepétől kifelé haladva öntsük, majd visszatesszük a hűtőbe min. még 1 órára.
Érdemes szezonális gyümölcsöt használni. Most pl. epret
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, máj. 9. 16:37
A sütés nélküli túrótorta gyümölccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.